Workshop: Expose!

Helaas is deze workshop per 28 oktober geannuleerd. Voor vragen: info@photofestivalleiden.com

Door Jeannette Slütter & Thomas Nondh Jansen

Dag: Zaterdag 30 oktober 2021

Tijd: 10:00 –  17:00u

Locatie: STAD Leiden, Stationsplein 11, Leiden, 2e verdieping

Prijs: €125,-

Ben je een beginnend of amateur fotograaf? En wil je meer leren over fotografie? Doe dan mee aan de workshop Expose! van het International Photo Festival Leiden. In deze eendaagse workshop ga je op een praktische manier zelf aan de slag met de camera. Kom meer te weten over verschillende facetten van fotografie! Standpunt, sluitertijd, esthetiek, stilleven en straatfotografie komen allemaal aan bod. Nadat we samen met jou en je camera op zoek zijn gegaan naar het perfecte beeld krijg je de kans om jouw resultaten te tonen op onze mini-expositie tijdens het International Photo Festival Leiden! 

De workshop is bedoeld voor (beginnende) amateurfotografen met een eigen camera (geen telefoons of analoge camera’s). De workshop bevat een rondleiding met koffie & thee, lunch en een afsluitende borrel.

Programma: 

De dag begint met een rondleiding door de expositie. Hierna kiest de cursist een fotoserie uit om zich samen met de docenten in te verdiepen. Deze dient namelijk als inspiratie voor de foto-opdracht. Daarna werken de cursisten aan hun eigen fotografie waarna deze worden getoond tijdens een expositie. Deze zal op dezelfde dag openen om 16.00 uur waar vrienden en familie van harte welkom zijn. 

Wie zijn wij: 

De workshop wordt gegeven door kunstenaar Jeannette Slütter en fotograaf Thomas Nondh Jansen. Beiden studeerden ze fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Jeannette haar werk was o.a. te zien in New York, Milaan en Brussel. Daarnaast organiseert Jeannette exposities en gaf ze onlangs gastlessen op de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Thomas werkt veel in opdracht voor kranten en tijdschriften zoals Volkskrant Magazine, NRC Handelsblad en Het Parool. In 2016 kwam zijn fotografisch kinderboek ‘De olifant die niet wist of hij verdwaald was.’ uit via Uitgeverij Leopold. Thomas geeft les als fotografie docent bij het Nederlands Fotomuseum en is kunstdocent bij het Kunstmuseum in Den Haag.

MELD JE AAN!

Thomas Nondh Jansen
Jeannette Slütter

Na aanmelding zal je een bevestigingsmail ontvangen met een betaallink. Als de betaling voldaan is, zien we je graag bij de workshop op 30 oktober! Lukt het toch niet om bij de workshop aanwezig te zijn, laat het ons weten via email, dan krijg je het bedrag teruggestort en zullen we jouw plek weggeven.

Let op! Er kunnen 15 personen maximaal deelnemen, vol = vol!

Covid-regels:

Blijf thuis indien je COVID- gerelateerde klachten hebt.