Programma 2020

De vijfde editie van het International Photo Festival Leiden vindt plaats van 9 tot en met 17 mei 2020 op en rond het cultuurplein Lammermarkt in Leiden. Het festivalterrein is dé plek waar de nieuwe generatie topfotografen en het publiek elkaar kunnen ontmoeten.

Visitor Centre & Gallery IPFL 2020

Het epicentrum van het festival is het Visitor Centre & Gallery IPFL 2020 aan de Lammermarkt 35, met foto-exposities, masterclasses en workshops van en door Leidse fotografen waaronder de Leidse Amateur Fotografen Vereniging, Eelkje Colmjon, Alexander Schippers en een special guest, met onverwacht fototalent.

Outdoor Expo

Op het cultuurplein Lammermarkt wordt het werk van de 15 genomineerde IPFL-fotografen op groot formaat gepresenteerd. Ook zijn de winnaars van de vorige editie (2018) aanwezig, Saskia Aukema en Atelier Jùnn, ieder met een solotentoonstelling waarin zij nieuw werk tonen. Bovendien is deze lustrumeditie niet compleet zonder een expositie ‘oud’ IPFL-fotografen waarin zij hun ontwikkeling als professioneel fotograaf tonen, met oud én nieuw werk.

Binnen Expo

In het Scheltema complex is fotografie te zien van 15 opkomende professionele fotografen uit de Verenigde Staten en Australië door een samenwerking met Photoville, New York en HeadOn, Sidney.

Festival-activiteiten

Het festival biedt een veelzijdig randprogramma met onder andere artist talks, workshops voor kinderen en volwassenen, presentaties, masterclasses, rondleidingen en portfolioreviews voor iedere fotoliefhebber: van amateur tot professionele fotograaf.

 

Bekijk IPFL-fotografen 2020