Photoville Photofestival

Photoville, opgericht in 2011 in Brooklyn, NY, is gebouwd op de principes van het aanpakken van culturele gelijkheid en inclusie, waar zij altijd naar streven, door ervoor te zorgen dat de artiesten die we exposeren divers zijn in geslacht, klasse en ras. De fotografen die bij het IPFL worden tentoongesteld zijn gecureerd door James Estrin.

Over de curator

James Estrin (curator) is staffotograaf en schrijver van de New York Times. Hij was een van de oprichters en mederedacteur van Lens, de fotografieblog van The New York Times. Estrin maakte deel uit van een team dat in 2001 een Pulitzer Prize won voor ‘How Race Is Lived In America’. Hij was de co-executive producer van de documentaire “Underfire: The Untold Story of Pfc. Tony Vaccaro” die in 2016 op HBO verscheen. Hij is ook een adjunct-professor aan de Craig Newmark Graduate School of Journalism aan de City University van New York.

Internationale uitwisseling

Sinds 2014 werkt het International Photo Festival Leiden nauw samen met twee gerenommeerde internationale  fotofestivals: Photoville, New York, Verenigde Staten en Head On, Sydney, Australië. Doel is het uitwisselen van beeld van jong opkomend fotografietalent voor een zo breed mogelijk publiek. In een speciale expositie op het Ambachtsplein is een selectie te zien van deze Photoville- en Head On-Fotografen. De internationale samenwerking beperkt zich niet alleen tot de expositie in Leiden. Net als bij voorgaande edities krijgen de 15 geselecteerde IPFL-Fotografen een expositie aan de andere  kant van de oceaan, nu te zien bij Photoville van 18 september tot en met 1 december 2021 in  New York en in mei 2022 bij Head On in Sydney. 

Nu te zien: IPFL-fotografen exposeren bij Photoville