Over het Internationaal Fotofestival Leiden

Het Internationaal Fotofestival Leiden (IPFL) biedt Europese fotografen die maximaal 5 jaar geleden zijn afgestudeerd een podium in de eerste fase van hun carrière als professionele fotograaf. Het IPFL creëert voor hen een internationaal platform met een hoge publiciteitswaarde. De fotografen tonen hun werk én komen in contact met een breed fotografie minnend publiek uit binnen- en buitenland.

Het IPFL is een initiatief van de in 2013 opgerichte Stichting Talentvolle Fotografen en wordt om het jaar georganiseerd. Via een gratis toegankelijke openluchttentoonstelling wordt het werk van 20 geselecteerde IPFL-fotografen getoond. Eén van deze 20 wordt door de jury tot winnaar verkozen.

Het werk van de geselecteerde fotografen wordt tentoongesteld in binnen- en buitenruimtes in de binnenstad van Leiden. Daarnaast is er een hoogwaardig randprogramma met o.a. workshops, lezingen en portfolioreviews, waar zowel de fotoliefhebber als de professionele fotograaf aan deel kan nemen.

Het IPFL werkt samen met een aantal gerenommeerde internationale fotofestivals met als doel het uitwisselen van beeld van opkomende professionele fotografen.