Optredens Band Talent Leiden

BandTalentLeiden231Het Internationaal Fotofestival Leiden biedt de Stichting Band Talent Leiden een platform om jonge talentvolle bands muzikale optredens te verzorgen tijdens het 4 weken durende Fotofestival.

Zaterdag 11 oktober – opening Internationaal Fotofestival Leiden

Op zaterdag 11 oktober, treedt de band Isotope op, terwijl de winnende foto’s van het IPFL getoond worden op een grote digitale scherm op het Stadhuisplein. Isotope is een powertrio met zeer getalenteerde spelers. De stijl is voornamelijk Funk/Rock en het liefst eigen werk. De composities zijn van jazzy tot een uitstapje naar het hardere werk. Speciaal voor de opening, heeft de band een promo gecomponeerd, Follow Your Vision.

Weekend van 18 en 19 oktober 2014

Voor het weekend van 18 en 19 oktober, heeft Band Talent een mooie selectie gemaakt van bands. De optreden zijn op zaterdag 18 oktober (13.00-17.00 uur) en zondag 19 oktober (14.00-17.00 uur) op het Stadhuisplein.

 1. De Jongens: De jongste muzikanten zijn De Jongens, leuk postpunk-new wave bandje met o.a. nummers van de Soul Sister Dance Revolution. De jongens hebben een uitstekende ritme sectie en een zanger met uitstraling.
  De Jongens – A Forest (cover The Cure)
 2. The Breaks: The Breaks is een jong bandje met een grote liefde voor ruige garage rock en 60’s nostalgia! Geïnspireerd door bands als Black Lips, Ty Segall en The Growlers staan The Breaks vol energie op het podium.
  The Breaks – Take You Home
 3. Kunst & Beatwerk: Kunst&Beatwerk is een hip-hop band met uitstraling. Ze maken hun eigen Nederlandstalige nummers. De frontman is een uitstekende rapper met goede verhalen en originele teksten.
  Kunst&Beatwerk – Hiphop is liefde
 4. Destructive Penguins: Destructive Penguins is HipHop met een eigen geluid, met invloeden van Zappa tot raggea. The Destructive Penguins combineren hun eigen werk met covers en zorgen zo voor een energieke performance.
  Busy – The Destructive Penguins
 5. Vacuous Me: Vacuous Me is een band in het genre Alternative rock/ Stoner Rock. Het repertoire bestaat uit eigen werk en is van hoog niveau. De liedjes zijn pakkend, compact en hebben een duidelijk eigen kenmerk.
  Vacuous Me – Nieuw Nummer Live @ Kunst in de Stal