Leidse Editie Picture This Den Haag

PictureThis Special

Datum: woensdag 20 oktober 2021
Tijd: 19.30 – 22.00 uur (inloop vanaf 19 uur)
Locatie: WIBAR Leiden, Leiden
Prijs: €11,-

BESTEL TICKETS

Op woensdagavond 20 oktober organiseren het International Photo Festival Leiden (IPFL) en PictureThis Den Haag een speciale Leidse editie. In een avondvullend programma komen vier IPFL-
fotografen aan het woord: Jesper Boot, Erik van Cuyk, Carla Kogelman en Kiki Groot, respectievelijk twee fotografen, waaronder de winnaar, van de huidige editie en twee alumni IPFL-fotografen van eerdere edities.

Aan de hand van diepte-interviews krijgt het publiek een inkijkje in het leven en werk van deze vier professionele fotografen. Wat zijn hun drijfveren, hoe ontstaan hun projecten en wat is hun werkwijze? Ook vertellen de fotografen hoe hun ontwikkeling als professionele fotograaf is verlopen in de afgelopen jaren.

  • Jesper Boot is de unanieme winnaar van de huidige editie, met zijn serie Power. Met deze serie waarschuwt Boot je om beter te kijken naar zijn foto’s. Het is zijn werkelijkheid die hij gecreëerd heeft en deze is niet vanzelfsprekend de onze. Boot is in 2019 afgestudeerd.
  • Erik van Cuyk maakte voor zijn serie Rijnwijk – Mijn Wijk een jaar lang foto’s van het dagelijkse leven in Rijnwijk, Arnhem. “Ik heb in een tent in het midden van de wijk gebivakkeerd, zodat mensen wisten dat ik er was en dat ze wanneer ze wilden, langs konden komen,” vertelde van Cuyk. Dat leverde mooie foto’s op waarin het dagelijks leven in de wijk centraal staat. Van Cuyk is in 2018 afgestudeerd.
  • Carla Kogelmans signatuur is onmiskenbaar: ze vangt het dagelijks leven van kinderen op een natuurlijke maar toch indringende manier. Haar kracht ligt in lange termijn projecten. Met haar project ICH BIN WALDVIERTEL won ze twee keer (2014 en 2018) de eerste prijs bij World Press Photo. Kogelman toonde deze serie als alumni IPFL-fotograaf tijdens de derde editie in 2015.
  • Kiki Groot is met haar fotografie altijd op zoek naar het verhaal achter de mens. Waarin en waardoor onderscheidt de een zich van de ander. Groot won in 2015 de prestigieuze SO Student Award met haar langlopend project ‘Zoekogen’ over de kleine wereld van het bijzondere jongetje Mikey. Sinds 2018 werkt ze veelvuldig voor de Volkskrant als portretfotograaf. In haar portretten geeft zij op intieme wijze de essentie van de geportretteerden weer. Groot toonde de serie ‘Zoekogen’ als alumni IPFL-fotograaf tijdens de vierde editie in 2018.

De fotoseries van de vier IPFL-fotografen zijn momenteel te zien in een buitenexpositie in het Singelpark te Leiden.

Over PictureThis

PictureThis is een podium voor beeldmakers en wil zowel liefhebbers van fotografie als professionals inspireren en verbinden. PictureThis richt zich op fotografie in al haar facetten, van historische en documentaire fotografie tot hedendaagse kunstenaars die fotografie en film als medium gebruiken. PictureThis zet inspirerende grootheden in de schijnwerpers maar ook jonge en onbekende talenten.

picturethisdenhaag.nl.