Jury

De vakjury bestaat uit de volgende personen:

Philippien Noordam (jury-voorzitter)
Kunstadviseur bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarnaast is zij jurylid van de Nationale Portret Prijs (een initiatief van de Dutch National Portret Gallery) en voorzitter van de Vereniging Bedrijfscollectie Nederland.
Wim van Sinderen
Senior curator van het Fotomuseum Den Haag en conservator van de fotografiecollectie van het Gemeentemuseum Den Haag. Hiervoor werkte hij tien jaar als curator van de Kunsthal Rotterdam.
Rein Deslé
Curator en redacteur in het FoMu (Fotomuseum Antwerpen)
Jean-Jacques Almanza
Docent bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag, afdeling fotografie en beeldende kunst (tot 2012), daarbij is hij jurylid van de Zilveren Camera.
Monique Beijaert
Grafisch vormgever bij het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW), afdeling Wetenschapscommunicatie, ontwerper en artdirector van dagbladen en tijdschriften en voormalig juryvoorzitter van de jaarlijkse VVAA fotowedstrijd.
Willemijn van der Zwaan
Conservator bij het Fotomuseum Den Haag. Ze studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht met de specialisatie Modern en Hedendaagse Kunst. Na haar studie werkte ze als gallery manager bij de fotogalerie Kahmann Gallery in Amsterdam en was ze co-curator van de Rotterdamse fotobeurs Haute Photographie. Daarnaast heeft ze aan meerdere boeken meegewerkt, waaronder voor Gare du Nord: Nederlandse Fotografen in Parijs 1900-1968, Sanne Sannes: Copyright/Archief en Bastiaan Woudt: Hidden.
Joachim Naudts
Sinds 2012 curator in het FoMu (Fotomuseum Antwerpen) en redacteur van het huismagazine Extra. Sinds 2008 is hij actief betrokken bij de organisatie en planning van Punctum, een non-profit organisatie uit Gent die focust op hedendaagse fotografie. Ook zetelt hij sinds 2012 in de raad van bestuur van Scherptediepte, een netwerk voor onderzoekers, curatoren en critici op het gebied van fotografie en mediacultuur in de Lage Landen.

Jury in actie 2017