Jury

De vakjury bestaat uit de volgende personen:

Philippien Noordam (jury-voorzitter)
Kunstadviseur bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarnaast is zij jurylid van de Nationale Portret Prijs (een initiatief van de Dutch National Portret Gallery) en voorzitter van de Vereniging Bedrijfscollectie Nederland.
Willemijn van der Zwaan
Conservator bij Fotomuseum Den Haag. Studie kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht met specialisatie Modern en Hedendaagse Kunst. Ze werkte als gallery manager bij fotogalerie Kahmann Gallery in Amsterdam en was co-curator van de Rotterdamse fotobeurs Haute Photographie. Ze heeft aan meerdere boeken meegewerkt. Voor Gare du Nord: Nederlandse Fotografen in Parijs 1900-1968, Sanne Sannes: Copyright/Archief en Bastiaan Woudt: Hidden.
Rein Deslé
Curator en redacteur in het FoMu (Fotomuseum Antwerpen)
Jean-Jacques Almanza
Docent bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag, afdeling fotografie en beeldende kunst (tot 2012), daarbij is hij jurylid van de Zilveren Camera.
Monique Beijaert
Werkzaam bij Kunstcollectie VU Amsterdam. Grafisch vormgever bij het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW), afdeling Wetenschapscommunicatie, ontwerper en artdirector van dagbladen en tijdschriften en voormalig juryvoorzitter van de jaarlijkse VVAA fotowedstrijd.
Joachim Naudts
Sinds 2012 curator in het FoMu (Fotomuseum Antwerpen) en redacteur van het huismagazine Extra. Sinds 2008 is hij actief betrokken bij de organisatie en planning van Punctum, een non-profit organisatie uit Gent die focust op hedendaagse fotografie. Ook zetelt hij sinds 2012 in de raad van bestuur van Scherptediepte, een netwerk voor onderzoekers, curatoren en critici op het gebied van fotografie en mediacultuur in de Lage Landen.

Gesponsord door