Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Extra editie PictureThis: International Photo Festival Leiden

11 apr 2018, 19:00 - 21:00

PictureThis Den Haag

Op woensdag 11 april organiseert PictureThis Den Haag een speciale editie in Leiden, tijdens en in samenwerking met het International Photo Festival Leiden (7-15 april).

In Scheltema Leiden ontvangen we drie Leidse fotografen: Eelkje Colmjon, Laura Hospes en Koen Hauser met interviews over hun werk en projecten, hun drijfveren en obstakels en hun passie en creativiteit. De avond staat open voor iedere fotoliefhebber.

Programma:
19.00 uur: Inloop
19.30 uur: Opening
19.40 uur: Eelkje Colmjon
20.10 uur: Laura Hospes
20.40 uur: Koen Hauser
21.10 uur: Borrel na. De bitterballen worden aangeboden door PictureThis Den Haag.


Eelkje Colmjon is een reislustige freelance fotograaf uit Leiden. Ze legt zich voornamelijk toe portretten en reportages. Haar interesse voor andere culturen en mensen die anders (willen) zijn bracht haar naar een Servisch Romadorp, en naar Roemenië, waar zij ouderen thuis portretteerde. In 2014, een jaar na haar afstuderen aan de Fotovakschool in Amsterdam, werd haar fotoserie over moderne vrouwen in Iran geselecteerd voor Fotofestival Leiden. Momenteel exposeert zij met haar serie Stars & Stripes, over Cubaanse jongeren die de Amerikaanse droom willen leven.

Laura Hospes legt zichzelf als sinds haar zestiende vast met de camera, uit een soort noodzaak om zich te verbinden met mensen. Die noodzaak is door de jaren heen niet verdwenen, alleen maar sterker geworden. Haar foto’s zijn intens. In haar Engelse biografie noemt ze zelf ook ‘arresting’. Ze geven een inkijk in het leven van een jonge vrouw die worstelt met depressies en angst. Momenteel werkt Laura aan een project over zorg en genezing. Laura was winnaar en door de internationale jury genoemd als een van de opkomende talenten van de Lensculture Emerging Talent Awards 2015. In 2016 publiceerde Laura haar tweede monografie, genaamd UCP. Hiermee won ze diverse nationale en internationale prijzen en was wereldwijd onderdeel van tentoonstellingen en boekenbeurzen, zoals bijvoorbeeld in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Koen Hauser is bekend van zijn ongrijpbare en omvangrijke oeuvre bestaand uit kunst, mode en toegepaste fotografie. Hij neemt een unieke positie in door zijn unieke, tijdloze, fantasierijke werelden succesvol te integreren in meer hedendaagse en commerciële insteek. Door zijn gebruik van cultureel erfgoed en historische verwijzingen werkt hij regelmatig samen met verschillende culturele instellingen, musea en archieven zoals het gemeentemuseum Den Haag, het Nationaal Archief, het Rijksmuseum, Museum Boerhaave en Zeeuws Museum.

Locatie: Scheltema Leiden, Foyer en Theaterzaal, Marktsteeg 1, 2312 CS Leiden (Op loopafstand van Leiden Centraal Station).

Aanmelden hier via de website van PictureThis.

Toegang: € 7,50. Vrienden van PictureThis Den Haag ontvangen 50% korting en betalen € 3,75.

Gegevens

Datum:
11 apr 2018
Tijd:
19:00 - 21:00

Locatie

Scheltema Complex
Marktsteeg 1
Leiden, 2312 CS Nederland
+ Google Maps