Cynthia van der Brugge

25 oktober 1971 – 23 mei 2021

The light on the other side

Na het overlijden van onze goede vriendin en collega Cynthia van der Brugge afgelopen mei, ontstond al snel het idee om haar te eren met een tentoonstelling. Cynthia heeft bijna 25 jaar bij de universiteitsbibliotheek gewerkt en was een bekende verschijning op de campus. Altijd kleurrijke jurken, tikkende hakken en een luisterend oor.  Ze was daarnaast een gedreven amateurfotograaf die een mooi oeuvre heeft nagelaten. 

Cynthia zat altijd vol ideeën. Ze experimenteerde met spiegels die ze her en der en tegelijk zeer zorgvuldig in het landschap positioneerde, waardoor er allerlei fraaie “dubbel” beelden ontstonden, maar fotografeerde ook straatbeelden die ze maakte op vakantie en tijdens uitjes met de Leidse Amateur Fotografen Vereniging. In haar modelfotografie vertelde ze altijd een verhaal door middel van de beelden, soms met diepere lagen, soms recht toe recht aan. Ook heeft ze zich beziggehouden met Urban Exploring (urbex), het bezoeken en fotograferen van verlaten gebouwen. Ze kwam altijd terug met strakke, spannende foto’s die net even anders waren dan bij de standaard urbex-fotografie gebruikelijk is. 

Ze heeft in de afgelopen jaren diverse foto-prijzen weten binnen te slepen met haar foto’s. Ook zijn diverse werken verkocht aan liefhebbers, twee ervan zijn door de huidige eigenaars speciaal beschikbaar gesteld voor de tentoonstelling. De foto Zicht op Woubrugge is tijdens een tentoonstelling in de openbare bibliotheek in Leiden zelfs een keer gestolen. De dader bood een paar maanden later de foto te koop aan en kon gelukkig met behulp van de politie worden opgepakt. 

De tentoonstelling is te bezoeken, met inachtneming van de geldende coronamaatregelen, tijdens de maanden september en oktober in het Kamerlingh Onnes Gebouw van de universiteit Leiden, Steenschuur 25,2311ES Leiden

Maandag-donderdag: 07:30-22.30
Vrijdag: 07:30-20:00
Zaterdag en zondag: 11:00-17:00

Indien bezoekers belangstelling hebben om een foto aan te schaffen dan kunnen ze contact opnemen. Een vergoeding in de vorm van een donatie aan Hospice Issoria, waar Cynthia de laatste maanden van haar leven liefdevol is verzorgd,  wordt op prijs gesteld. 

Contactgegevens:

Saskia van Bergen
w.van.bergen@library.leidenuniv.nl
071-527 1465

Wim van Oordt
wimmes1970@hotmail.com
06 49032799