Daniëlle Celie

De verwondering voor en interesse in historische gebeurtenissen is voor Daniëlle Celie een inspiratie voor het maken van beeldverhalen. De beelden die zij maakt zorgen voor een verstild moment.

Voor haar projecten reist zij af naar afgelegen gebieden, soms extreme, waar littekens zichtbaar zijn in het landschap als gevolg van menselijke activiteit.

Voor ‘Pyramid of today, portrait of a vanishing town’ en ‘First Oil Adventure’ is zij afgereisd naar het koude Spitsbergen, voor ‘Sperrgebiet’ naar de extreem warme verwoestende woestijn in Namibië, dat alleen met vergunningen en onder begeleiding te betreden is. Met deze serie verwierf zij een 3e plaats bij de IPA awards.

Haar fotografie is ‘slow-photography’: niet alleen omdat Celie analoog werkt, maar zeker ook het voorbereiden en verdiepen in een project of het aanvragen van vergunningen vraagt geduld.

Haar werk werd onder meer tentoongesteld bij Fotomuseum Den Haag, International Photo Festival Leiden, Photoville New York, Head On, Lagos, Art Fair Londen, Rotterdam Photo, Vondelpark , Vondelpark CS en SBK Amsterdam en Cultuurhistorisch museum Sorgdrager op Ameland.

In 2011 studeerde zij af aan de Fotoacademie van Amsterdam en sinds 2018 is zij niet alleen zelfstandig fotograaf, maar ook fotograaf bij Hollandse Hoogte /ANP.

Met de series ‘Pyramid of today, portrait of a Vanishing town’ verwierf zij de publieksprijs bij International Photo Festival Leiden en de serie ‘Sperrgebiet’ verwierf zij bij de IPA de derde prijs. Zij ontving bij de IPA en de TIFA diverse eervolle vermeldingen. In 2020 kreeg Celie een plek bij Photo 031, Talent in Focus.

In de PF, nr. 4 van 2018, is het verhaal ‘First Oil Adventure’ opgetekend door Merel Huisink.

Voor een uitgebreider CV en portfolio verwijs ik u naar de website en social media.

Website www.daniellecelie.com
Instagram http://www.instagram.com/daniellecelie
Facebook http://www.facebook.com/danielle.celie.3
Linked in https://nl.linkedin.com/in/daniëlle-celie-08282894