Xenia Klein

‘Verlangen naar Verloren Liefde – Gedichten van het Avocado Bird Project’

Op zoek naar iets om echt naar te verlangen. Ik kijk van heel dichtbij, met lenzen, prisma’s, donkere kamers en alle dingen die analoge fotografie een daad van intimiteit maken. Er zijn geen abstracties in de fotografie, maar er zijn getuigenissen van wat het oog niet kan zien. Het onzichtbare daar. Het hier. Fotografie als ‘een pijltje van verlangende liefde’. Erkennen door te zien, en tijdens het proces – mits oprecht, erkennen door te zien met.

Deze serie bestaat uit voorwerpen gevonden in scheuren langs de oevers van de Dode Zee op de grens tussen Palestina en Israël. Een eigenaardige plek, zoutkristallen in groen en roze, woestijnen onder de zeespiegel. Mensen verzamelen zich hier om bepaalde, wat we waarschijnlijk occulte, rituelen zouden noemen, uit te voeren. Palestijnen, Israëliërs, mensen uit alle hoeken van de wereld. Op zoek naar iets waarvan ze denken dat ze het daar (hier) kunnen vinden.

Konstfack Stockholm, BA Fine Arts / 2018

xeniaklein.com