Kristel ter Beek

Leegte

Toen ze een kind was, droomde Kristel ter Beek van stille plekken, een wereld zonder mensen. Nu ze volwassen is, zoekt ze deze wereld op via haar foto’s. Eigenlijk zet ze haar gevoelens om in foto’s.

Ter Beek brengt haar wereld samen door alledaagse voorwerpen en plaatsen te fotograferen, die ze tegenkomt tijdens haar wandelingen door typisch Nederlandse wijken. Ze voelt zich thuis op plekken die anderen somber vinden. Mensen zie je niet in haar foto’s, maar je voelt vaak hun aanwezigheid.

Kristel ter Beek creëert een rustige compositie met behulp van grote vlakken en strakke lijnen die uit het beeld lopen. Daardoor zie je vaak alleen een bepaald deel van het object. “Het deel dat je niet ziet maakt een beeld vaak spannend. Het geeft de kijker de kans om zijn fantasie de vrije loop te laten”.

Nieuwe Akademie Utrecht en Fotoschool Statief / 2018

kristelterbeek.com