David de Haan

‘The Music Venues / The Rehearsal Spaces’

Ik zie een paradox in het gedrag van mensen die geluk proberen te vinden. Ambitieuze doelen wakkeren energie en passie aan, maar leiden ook tot dreigende mislukking en frustratie.

Mijn foto’s zijn metaforen voor deze menselijke strijd. Ik laat mijn gedetailleerde typologie-achtige foto’s dit verhaal vertellen. Om verder te gaan dan het zichtbare, door alleen het zichtbare te tonen.

Objectieve fotografie is een illusie, maar ik streef ernaar. De kijker bepaalt waar te kijken en wat te zien. Een foto maakt elk onderwerp interessant, trekt de aandacht. Elke ruimte kan een verhaal vertellen. Kijkers moeten het verhaal ontdekken en voor zichzelf construeren.

Deze foto’s, uit twee lopende series, verkennen mijn hoofdthema in de muziek. ‘The Music Venues’ toont de energie van een lege locatie, vlak voordat de vloer gevuld is met het publiek voor een live concert. ‘The Rehearsal Spaces’ geeft een blik in de oefenruimte van een band, die de geconcentreerde oefening en energie overbrengt die nodig is voor het uiten van emotie in muziek.

Fotoacademie Amsterdam / 2018

daviddehaan.com