Vijf IPFL-fotografen in de spotlight: in Pf Magazine

Op 21 april verscheen het nieuwe nummer van Pf Magazine. Het Photo Festival Leiden, dat van 9 tot en met 17 mei 2020 zou plaatsvinden, is uitgesteld in verband met het COVID-19-virus. Pf geeft je nu de mogelijkheid om het IPFL op verdunde wijze via het magazine te beleven. 

Voordat bekend werd dat het IPFL 2020 niet op de geplande data doorgaat, was de productie van het tweede nummer van Pf al in volle gang. Daarom is het blad ongewijzigd uitgebracht. Pf zet het werk van vijf IPFL-fotografen in de spotlights: Xenia Klein, Laura Koolen, Yael Laroes, Roosje Verschoor en Pascale Hustings. Deze diverse groep heeft een ding gemeen: alle fotografen experimenteren met de mogelijkheden van het fotografische medium.

De Zweedse Xenia Klein zoekt in haar fotoserie ‘Longing for Lost Love – Poems from the Avocado Bird Project’ naar een verlangen. Dit resulteert in abstracte beelden met fluorescerende kleuren. Laura Koolen onderzoekt de grens tussen perfectie en imperfectie. Dit levert weer heel andere foto’s op: gestileerde portretten gecombineerd met afbeeldingen van planten. Yael Laroes werkt met een onderwerp dat dicht bij haarzelf staat. Ze verbeeldt haar onzekerheden in de fotoserie ‘Dense’ door middel van zelfportretten. Dit is weer anders voor de Amsterdamse Roosje Verschoor, die een reis naar Moengo, Suriname aflegde voor ‘Bending Benchmarks’. Deze serie brengt het voormalige bedrijfsdorp van een mijnbouwbedrijf in beeld. De vijfde fotograaf, Pascale Hustings, verbeeldt in ‘Changeling’ een fictief leven en refereert daarbij aan verschillende fotografische concepten om het vergaan van de tijd te visualiseren.

Ben jij al benieuwd geworden naar de het uiteenlopende werk van deze IPFL-fotografen? Ga dan naar de website van Pf en neem nu een abonnement. Je kunt tot 28 april nog profiteren van een tijdelijke actie. Je ontvangt dan acht nummers van Pf voor slechts €29,99. Het is ook mogelijk om het IPFL-nummer los te bestellen via de website van Pf.