ProFotonet

ProFotonet is een van de hoofdsponsoren van het International Photo Festival Leiden 2020. Marketeer Irene beantwoordt zes vragen over de online printservice en hun samenwerking met het festival.

Hoe zou u Profotonet in het kort omschrijven?

Profotonet is de beste partij voor al je fotoafdrukken, fotoalbums en wanddecoratie. Wij leveren alleen de hoogste kwaliteit en bieden de beste service.

Hoe onderscheidt Profotonet zich van andere (online) printservices?

Profotonet onderscheidt zich voornamelijk op het gebied van kwaliteit. Door het gebruik van het beste fotopapier in de markt, garanderen we de hoogste kwaliteit afdrukken. Dat betekent het hoogste kleurbereik, een ontzettend diepe zwarting en geen rasters in je foto.

Als het gaat om fotoalbums, maken wij uiteraard ook gebruik van het beste fotopapier. Daarnaast zijn al onze albums standaard lay-flat, staan er geen logo’s/barcodes op de omslag en kun je bijvoorbeeld embossing of lasertekst toepassen op de voorkant van je kaft.

Waarom ondersteunt Profotonet het International Photo Festival Leiden?

Profotonet ondersteunt het IPFL omdat we graag ons steentje bij willen dragen aan diverse fotoactiviteiten en evenementen. Op deze manier willen we mensen ook aansporen om wat te doen met hun foto’s. Een foto afgedrukt is immers veel mooier dan een foto op je computerscherm.

Op welke manieren wordt dit gedaan?

Wij hebben de foto’s voor de jurering afgedrukt en zullen ook deels zorg dragen voor de foto’s voor de binnenexposities. Dit zijn foto’s afgedrukt op écht fotopapier, die we daarna verlijmd hebben op dibond. Hierdoor heb je een hoge kwaliteit afdruk op het super stevige materiaal dibond, een chique geheel.

Op welke andere fotoexposities en events is Profotonet te vinden?

Profotonet is jaarlijks aanwezig op de Professional Imaging in Nijkerk en de Foto Fair in Eersel. Daarnaast zijn wij sponsor van de Zilveren Camera, iets waar we ook ontzettend trots op zijn!

Heeft u tips voor beginnende fotografen die hun foto’s voor het eerst gaan afdrukken?

Jazeker, zorg dat je beeldscherm goed is gekalibreerd voordat je gaat afdrukken. Dit zorgt ervoor dat je afdruk goed overeenkomt met wat je op je scherm ziet en voorkomt teleurstellingen. Een interessante blog hierover lees je op onze website.