Selectie 2017 bekend

Met trots presenteren we de twintig geselecteerde fotografen die van 7 – 15 april 2018 te zien zullen zijn op de vierde editie van het International Photo Festival Leiden. De jury heeft uit ruim 140 foto-inzendingen een prachtige selectie gemaakt. De keuze geeft een mooi beeld van het talent van de opkomende fotografen uit binnen- en buitenland en reflecteert de kwaliteit van de verschillende internationale foto-opleidingen.

Jury 2017

De jury aan het werk (foto: Annegien Lucas)

De twintig geselecteerde fotografen van 2017 zijn:

 • Bastiaan van Aarle
 • Saskia Aukema
 • Jasper Bastian
 • Chan Hong Yui Clement
 • Camille Renée Devid
 • Sander du Floo
 • Sacha Goossens
 • Kiki Groot
 • Ko Hage
 • Laura Hospes
 • Peggy Ickenroth
 • Jùnn (Matthijs Uivel en Margot Everts)
 • Gabriëlle de Kroon
 • Tim Meijer
 • Annabel Miedema
 • Anne Müchler en Nico Schmitz
 • Patricia Nauta
 • Samuel Otte
 • Emma Smids
 • Julie van der Vaart

Uit deze twintig fotografen wordt één winnaar gekozen, die een geldprijs van € 1.000 ontvangt. De winnaar wordt bekend gemaakt op 14 oktober 2017. De winnaar van het International Photo Festival Leiden 2015 was Alexander Krack met zijn serie Duitse kuuroorden Morgens nüchtern, am Brunnen, zu Bett’ (’s Ochtends nuchter, aan de bron, naar bed [Red.]) uit 2014.

Foto’s: Annegien Lucas