Photoville-fotografen in zeecontainers op Pieterskerkplein

Photo: Marieke van der Krabben

Photo: Marieke van der Krabben

Het Internationaal Fotofestival Leiden organiseert voor het tweede jaar achtereenvolgend een speciale fototentoonstelling in zeecontainers op het Pieterskerkhof in Leiden. Hierin wordt het werk getoond van 20 opkomende Amerikaanse fotografen van het fotofestival Photoville, New York. De manier van tentoonstellen komt overeen met die in New York, ook daar worden de foto’s in grote zeecontainers getoond. De tentoonstelling is te zien van 10 tot en met 31 oktober 2015.

Photoville

Photoville is een van de grootste gratis fotofestivals in de Verenigde Staten en vond dit jaar voor de vierde keer plaats in Brooklyn Bridge Park. Er kwamen meer dan 76.000 bezoekers naar Photoville. Zij zagen het werk van 400 fotografen, waaronder ook de 20 geselecteerde fotografen van het Fotofestival Leiden 2015.

Leiden

De 20 Amerikaanse fotografen die op het Pieterskerkhof in Leiden te zien zijn, zijn geselecteerd door het United Photo Industries team (Sam Barzilay, Dave Shelley en Laura Roumanos) met deskundig advies van Elizabeth Avedon, Stella Kramer, Jamel Shabazz en Jerry Vezzuso. Zij hebben als doel om nieuw talent een wereldwijd platform te geven. Sam Barzilay is blij dat Photoville en het Fotofestival Leiden voor de tweede keer op rij samenwerken. “Door de samenwerking was het werk van 20 opkomende Europese fotografen in Brooklyn te zien. Daarnaast krijgt het werk van de geselecteerde groep Amerikaanse fotografen een nieuw publiek aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.”

De Photoville tentoonstelling in de zeecontainers op het Pieterskerkhof te leiden is dagelijks geopend van 11.00 – 18.00 uur. De tentoonstelling is gratis toegankelijk.

De fotografen