Afrikaanse samenwerking voor Fotofestival Leiden

Foto 2 RalphEluehikABricklayersworklife1Het IPFL werkt dit jaar voor het eerst samen met LagosPhoto uit Nigeria. LagosPhoto ondersteunt getalenteerde fotografen door het aanbieden van academisch, technisch en theoretisch onderwijs om zo de interesse voor fotografie en storytelling te prikkelen. Zo ontstaat een platform voor creativiteit, waarin onderzoek, analyse, observatie en documentatie centraal staan. Naast Photoville (VS), Head On (Australië) en Aleppo (Syrië) is LagosPhoto het vierde internationale fotofestival, waarmee het IPFL een partnerschap aangaat.

“Ik ben erg trots dat het werk van 10 geselecteerde fotografen van LagosPhoto Summer School te zien zal zijn in Leiden,” laat creative director Alafuro Sikoki-Coleman weten. Zij nodigt de bezoekers van het IPFL uit om een reis te maken door het genuanceerde en gevoelige werk van de geselecteerde fotografen, waaronder Adeolu Adeniyi, Aisha Adeyemi, Chinenye Godsproperty John, Christopher Nelson, Damilola Onafuwa, Jere Ikongio, Anthony Monday, Rahima Gambo, Ralph Eluehike en Afose Sulayman.
Het werk van de 10 Afrikaanse fotografen zal te zien zijn in de Burchtzaal van de Hooglandse kerk.

LagosPhoto is opgericht in 2010 en is het eerste en enige fotofestival in Nigeria. Het wordt dit jaar gehouden van 24 oktober tot en met 27 november. LagosPhoto verenigt zowel lokale als internationale fotografen door het tonen van fotografie dat de individuele ervaringen en verschillende identiteiten van Afrika in al zijn facetten laat zien.