Face the Dutch exposeert op IPFL

Onze Nederlandse partnertentoonstelling op Photoville, Face the Dutch, exposeert tijdens het IPFL samen met Photoville op het Pieterskerkhof. Face the Dutch is een bloemlezing van de hedendaagse Nederlandse fotografie en bevat het werk van 28 Nederlandse fotografen, waaronder Ilvy Njiokiktjien (Fotograaf des Vaderlands 2013), Carla Kogelman (eerste prijs People at World Press Photo 2014), Marinka Masséus (Goud bij de Prix de la Photography Paris 2015) en Edgar Verhoeven (Zilver bij de International Fine Art Photography wedstrijd).

Free Exhibition Paper- Double Dutch FeatureDe beeldcultuur is met name in het afgelopen decennium enorm veranderd. Mede dankzij de immer groeiende digitale mogelijkheden en de komst van social media wordt er meer dan ooit gecommuniceerd met beelden. Deze ontwikkeling baant een weg voor een generatie nieuwe fotografie. Fotografen genieten van de vrijheid hun eigen werkelijkheid en hun persoonlijke kijk op de cultuur waarin ze opgroeien op een nieuwe manier te visualiseren. Dit vraagt om een expositie over de hedendaagse fotografie van Nederland in de breedste zin van het woord, van documentair tot geënsceneerd. Deze expositie heeft haar debuut gemaakt in New York op Photoville 2015. De tentoonstelling is samengesteld door Aloys Ginjaar en geproduceerd door Astrid Verhoef.

Als ware partners in de promotie van de Nederlandse fotografie hebben Face the Dutch en het IPFL samen een festivalkrant gemaakt. Deze was niet alleen op Photoville verkrijgbaar, maar is dat straks ook op het IPFL. Dit zogenaamde ‘Double Dutch Feature’ bevat de foto’s en beschrijvingen van de fotografen van zowel Face the Dutch als het IPFL 2015.

De fotografen van Face the Dutch