IPFL toont finalisten fotofestival HeadOn in Hooglandse Kerk

Head On Mobile Prize 2015 Finalists-28859-24668-48474Voor het tweede jaar op rij zijn fotografen van het Australische fotofestival Head On ook op het IPFL te zien. De dertig finalisten van de Mobile Prize 2015 worden in de Burchtzaal van Hooglandse kerk op schermen getoond.

De Mobile Prize is een aparte categorie op Head On en is dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. De categorie is in het leven geroepen omdat iedereen met een smartphone foto’s kan maken, zowel amateurs als professionele fotografen. De deelnemers van deze categorie werden daarom anoniem beoordeeld door de jury, zodat amateurs en professionals een gelijke kans kregen. Dat is gelukt. De selectie bestaat uit bestaande Australische en internationale fotografen maar ook uit opkomende talenten.

Head On wordt sinds 2010 ieder jaar in mei gehouden en het is het grootste fotofestival van Australië. In 2014 werkten Head On en het Internationaal Fotofestival Leiden voor het eerst samen. In dat jaar werden foto’s van opkomende Australische talenten getoond op het digitale scherm in het centrum van Leiden. In mei van dit jaar waren de twintig geselecteerde fotografen van het IPFL 2014 te zien in Sydney.