Jubilerende Hooglandse Kerk werkt samen met het IPFL

Hooglandse-Kerk-700-jaar-OpZwartDit jaar viert de Hooglandse kerk in Leiden haar 700-jarig bestaan. Deze mijlpaal wordt gevierd met onder meer een fotowedstrijd onder het motto Mijn Hooglandse Kerk. Het Internationaal Fotofestival Leiden heeft sinds enkele jaren haar buitententoonstelling rondom de Hooglandse Kerk. Beide organisaties zijn verheugd over de samenwerking die onlangs een feit werd. “Wij zijn heel blij dat het IPFL onderdeel is het van het uitgebreide programma van de viering”, aldus Pierre Luiten, voorzitter van het IPFL. De Hooglandse Kerk is tijdens het fotofestival even het middelpunt van zowel amateur- als professionele fotografie.

Fotowedstrijd Hooglandse Kerk

Van 7 tot en met 28 september kunnen fotografen max. 3 foto’s van het gotische bouwwerk insturen. Een jury onder leiding van Monique Shaw, de onlangs benoemde Stadsfotograaf van Leiden, beoordeelt de foto’s en kiest de 10 beste en mooiste foto’s uit. Deze worden tentoongesteld in de Hooglandse Kerk tijdens het Internationaal Fotofestival Leiden van 10-31 oktober. Op zaterdag 24 oktober maakt de jury van de Hooglandse Kerk de eerste prijs en de eervolle vermeldingen van Mijn Hooglandse Kerk bekend. De winnaar krijgt een geldbedrag van 250 euro mee.

Bezoekerscentrum Internationaal Fotofestival Leiden

Dit jaar heeft het IPFL een bezoekerscentrum in de Burchtzaal bij de Hooglandse Kerk, geopend van woensdag tot en met zondag, van 12.00-18.00 uur, tijdens het festival. Hier kunnen bezoekers informatie krijgen over alle festivalactiviteiten, een prachtige foto-expositie bezichtigen, lezingen volgen en hun stem uitbrengen voor de Hans Gillis publieksprijs, die op zaterdag 31 oktober bekend zal worden gemaakt.