Fonds 1818 en VSBfonds steunen IPFL

Fonds 1818 en VSBHet IPFL krijgt dit jaar de financiële steun van Fonds 1818 en van het VSBfonds. Voor VSBfonds is dat de eerste keer, Fonds 1818 ondersteunde het festival in 2014 ook.

Fonds 1818 steunt projecten die de samenleving aantrekkelijker maken. Zij steunt onder meer stichtingen zonder winstoogmerk, zoals onze Stichting Talentvolle Fotografen, de organisatie achter het Internationaal Fotofestival Leiden. Het IPFL zorgt ervoor dat inwoners van de regio Leiden kunnen genieten van een prachtige openluchttentoonstelling en leuke festivalactiviteiten in het centrum van Leiden.

Het VSBfonds draagt bij aan de kwaliteit van de Nederlandse samenleving door het ondersteunen van projecten die toegankelijk zijn voor een breed publiek. Het Fotofestival Leiden heeft als doel fotografie voor iedereen toegankelijk te maken en toont daarom de exposities in de publieke ruimtes. Het IPFL zorgt ervoor dat mensen elkaar kunnen ontmoeten, elkaar leren begrijpen, respecteren en inspireren. Daarnaast kan iedereen aan het festival deelnemen, los van zijn/haar sociale of economische positie.