IPFL bestendigt samenwerking met Photoville

Europese fotografen van Fotofestival Leiden weer te zien in New York

Voor het tweede jaar op rij zijn de foto’s van de twintig geselecteerde fotografen van het Internationaal Fotofestival Leiden 2015 (IPFL) te zien op Photoville in Brooklyn, New York (10-20 september 2015). Photoville is één van de grootste gratis openluchtfotofestivals van de Verenigde Staten, met een bezoekersaantal van ruim 71.000. Foto’s van opkomend en gevestigd fototalent worden er tentoongesteld in zeecontainers.

De IPFL container is dit jaar twee keer zo groot als vorig jaar, namelijk meer dan 12 meter! Dat betekent dat er in New York dubbel zo veel werk van de geselecteerde IPFL-fotografen kan worden tentoongesteld.

De samenwerking tussen het IPFL en Photoville beperkt zich niet tot de tentoonstelling in New York. Net als in 2014 is ook dit jaar in Leiden op het Pieterskerkplein een openluchttentoonstelling in een achttal zeecontainers waarin het werk te zal zijn van 20 opkomende Amerikaanse fotografen van Photoville.

Het IPFL werkt naast Photoville ook samen met Head On in Sydney en is in overleg met andere festivals.