Selectie 2015 bekend!

Wij zijn trots om de 20 fotografen te presenteren die tijdens de derde editie van het Fotofestival te zien zullen zijn. De jury heeft uit ruim 110 foto-inzendingen een prachtige selectie gemaakt. De keuzes geven een mooi beeld van het talent van de opkomende fotografen uit binnen- en buitenland en reflecteert de kwaliteit van de verschillende internationale foto-opleidingen.

De nieuwe fotografen van 2015 zijn:

Jury 2015

De jury aan het werk (Foto: Pierre Luiten)

 • Lotte Bronsgeest
 • Daniëlle Celie
 • Aras Gökten
 • Aranxta Gonlag
 • Esther Hessing
 • Pim Huijsmans
 • Mascha Joustra
 • Carla Kogelman
 • Dagmar Kolatschny
 • Alexander Krack
 • Leonardo Magrelli
 • Misha Pipercic
 • Katharina Pöhlmann
 • Alice Smeets
 • Evert Smit
 • Sebastian Steveniers
 • Julie van der Vaart
 • Lydia Weijers
 • Christian Werner
 • Aleksander Willemse

Het Internationaal Fotofestival Leiden vindt dit jaar plaats van 10-31 oktober op diverse openluchtlocaties in de Leidse binnenstad. Het IPFL heeft als doel de geselecteerde 20 opkomende fotografen een podium te bieden, en hun werk te exposeren voor een groot publiek.

Uit deze 20 geselecteerde tentoongestelde fotografen zal tevens één winnaar worden gekozen, die een geldprijs van € 1.000 ontvangt. De winnaar wordt bekend gemaakt bij de opening van het festival op zaterdag 10 oktober 2015. De winnares van het Fotofestival Leiden 2014 was Renate Beense, met haar serie ‘Gewoon Pa’. Dit jaar heeft zij een solo-expositie in het prachtige nieuwe pand van het Kunsthuis in Leiden.

Foto’s: Pierre Luiten en Cynthia van der Brugge.