Foto’s IPFL 2014 te zien in Australië

Selected artists-28937-24668-48778De foto´s van de 20 deelnemers van het International Photo Festival in 2014 zijn vanaf zaterdag 2 mei te zien in Sydney tijdens Head On Photo Festival. De zogenaamde Head On Screenings vinden plaats in het hart van het festival, de Sydney Lower Town Hall. Daar is het werk van de deelnemers van het Leidse fotofestival te zien, naast onder meer foto’s van het wereldwijde fotocollectief Metro Collective en van het fotoagentschap Pano Pictures.

De samenwerking met Head On beperkt zich niet alleen tot het tonen van ‘onze’ foto´s in Sydney. Tijdens het International Photo Festival 2014 waren op het grote scherm ook foto’s van deelnemers van Head On te zien. Ook dit jaar zullen er weer foto’s van Australische deelnemers in Leiden te zien zijn.

Head On is het grootste fotofestival in Australië en het op één na grootste ter wereld. Dit jaar wordt het voor de vijfde keer gehouden van 1 mei tot en met 31 mei. Op meer dan 100 plekken in Sydney vinden meer dan 200 evenementen plaats. Vorig jaar kwamen er meer dan een half miljoen bezoekers op Head On af.

Het International Photofestival Leiden werkt naast Head On in Australie ook samen met Photoville in New York. Dat is uitgegroeid tot het grootste gratis fotofestival in New York en een van de grootste in de Verenigde Staten. Tijdens Photoville worden foto´s tentoongesteld in zeecontainers in Brooklyn Bridge Park. Vorig jaar kwamen daar 71,000 bezoekers op af.

Sydney Lower Town Hall, waar Head On Photo Festival op 1 mei 2015 is geopend.

Sydney Lower Town Hall, waar Head On Photo Festival op 1 mei 2015 is geopend.