Ahmet Polat volgt Koen Hauser op als Fotograaf des Vaderlands

Ahmet PolatAhmet Polat is de nieuwe Fotograaf des Vaderlands en is een jaar lang het gezicht van de Nederlandse fotografie. Volgens de organisatie, Stichting Fotoweek, heeft de Turks-Nederlandse Polat een aansprekende stijl en is hij daarmee een perfect boegbeeld van de fotografie.

De benoeming tot Fotograaf des Vaderlands wordt georganiseerd door de organisatie van Fotoweek. Dit is een samenwerking tussen Foam en het Nederlandse Fotomuseum met als doel om fotografie onder de aandacht te brengen.

Ahmet Polat zal voor de Stichting Fotoweek een speciale serie maken bij het thema van dit jaar, ‘Kijk! Mijn Straat”, waarin hij het dagelijks leven in straten door het hele land documenteert. De fotoserie wordt in september 2015, tijdens de Fotoweek, gepresenteerd.

Polat volgt Koen Hauser op die het afgelopen jaar de eretitel mocht dragen. Hauser zit naast zijn werk als fotograaf ook in het comité van aanbeveling van het International Photo Festival Leiden. Hauser woont zelf in Leiden en heeft aan de Universiteit Leiden gestudeerd. Hij werd vorig jaar benoemd tot Fotograaf des Vaderlands omdat hij als geen ander autonoom werk en commerciële fotografie met elkaar weet te combineren.

De eerste foto’s uit de nieuwe serie van Polat: