Meer dan duizend Leidse smoelen

Foto: Eelkje ColmjonGelukkig scheen de zon op zaterdag 8 november 2014. Op die dag trokken 22 fotografen de Leidse binnenstad in om het Leids Smoelenboek vorm te geven, een ambitieus project om een levend portret te maken van Leidenaren en bezoekers van de stad. Een dag eerder had het nog geregend en wij vreesden dat het ook de volgende dag niet droog zou blijven.Niets bleek minder waar: het werd een schitterende dag in de Leidse binnenstad!

Niet alleen het weer werkte mee, maar ook de inzet van alle verzamelde fotografen was prachtig om te zien. De fotografen kwamen vrijwel allemaal uit Leiden en omstreken en kregen deze middag de kans zichzelf aan het Leidse publiek te tonen. En hoe: Aan het in van de rit stond de teller op het ongelofelijke aantal van 1157 foto’s!

Al deze foto’s moesten zo snel mogelijk verschijnen op het grote digitale scherm naast het Stadhuis. Dit vroeg natuurlijk enig vernuft, maar met behulp van sponsor Transcend voor de geheugenkaartjes en een flinke dosis doorzettingsvermogen kregen wij het toch voor elkaar. Alle foto’s zijn ook op zondag nog vertoond op het scherm en staan nu op Flickr ter beschikking aan iedereen die ze wil hebben: www.flickr.com/smoelenboekleiden/

Deelnemende fotografen

Jan van Velzen, Joost Wensveen, Yuri Noordam, Yu Hua Yeh, Thamar Jurgens, Sophie Frankenmolen, Simone van Dijk, Sijmen Groot, Nola der Weduwe, Monique van Baren, Mark Bos, Marga Witteman, Klaas Boonstra, Harry Otto, Han de Bruin, Esther Versteeg, Eliza Jordaan, Eelkje Colmjon, Christophe Carpier, Camiel Heurkens, Arthur Koppejan, Arnold de Gans en Aart Murray.

Leidsch Dagblad, maandag 10 november 2014

Leidsch Dagblad, maandag 10 november 2014