Opbrengst veiling foto’s Teun Voeten naar Willem-Alexander Kinderfonds

AA3510De veiling van 3 foto’s van Teun Voeten op 5 november in boekhandel Kooyker heeft in totaal € 500,- opgebracht. Deze opbrengst gaat naar het Willem-Alexander Kinderfonds (WAKF LUMC). Veilingmeester was Pieter-Gerrit Binkhorst van Veilinghuis Onder De Boompjes.

Voeten, die bekroond oorlogsfotograaf, antropoloog en filosoof is, gaf die avond tevens een lezing over de ondergrondse daklozen in New York, naar aanleiding van zijn boek en expositie ‘Tunnel People’ in Galerie Amber. De 3 te veilen foto’s waren Lunchtijd in het weeshuis (2003), Burkha’s in de mist (2001) en Kindsoldaten in Liberia (2003). Het gaat om gelatinezilverdrukken op barietpapier met een gelimiteerde oplage en gesigneerd door de fotograaf.

Het Willem-Alexander Kinderfonds heeft als doel het verbeteren van de kwaliteit van leven van chronisch zieke kinderen. Het WAKF LUMC is gestart met de realisatie van interactieve/digitale kamers in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis, onderdeel van het LUMC. Deze kamer zorgt er voor dat familie, vriendjes, vriendinnetjes en school altijd dichtbij zijn. Onder het motto ‘iedere euro helpt‘ is het Fonds erg geholpen met de opbrengst van deze avond.

Foto’s door J.P. Kranenburg.