Lezing en veiling van foto’s van Teun Voeten

Teun Voeten, oorlogsfotograaf en antropoloog, stelt 3 foto’s uit zijn werk beschikbaar die op woensdag 5 november 2014 worden geveild in Boekhandel Kooyker te Leiden. De avond start om 20.00 uur met een lezing over de ondergrondse daklozen in New York, naar aanleiding van zijn boek en expositie ‘Tunnel People’ in Galerie Amber. Om 21.00 uur gaan de 3 foto’s (handgemaakte barietprints, zie de beschrijving in de bijlage) onder de hamer. De opbrengst gaat naar het Willem-Alexander Kinderfonds WAKF LUMC.

Teun Voeten is een bekroonde oorlogsfotograaf, prijswinnaar van de Zilveren Camera (categorie Buitenlands nieuws), en auteur van diverse boeken, waaronder ‘Tunnel People’. Hierin legt hij, met humor en compassie, het dagelijks leven vast van daklozen die een nieuw leven proberen op te bouwen in de ondergrondse spoorwegtunnel van Manhattan.

Willem-Alexander-Kinderfondsballen-Logo_RGB

Het Willem-Alexander Kinderfonds heeft als doel het verbeteren van de kwaliteit van leven van chronisch zieke kinderen. Het WAKF LUMC is gestart met de realisatie van interactieve/digitale kamers in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis, onderdeel van het LUMC. Deze kamers zorgen er voor dat familie, vriendjes, vriendinnetjes en school altijd dichtbij zijn. Onder het motto ‘iedere euro helpt ‘ zal de opbrengst van de veiling naar dit project gaan.

De veiling is in handen van mr. Pieter-Gerrit Binkhorst, directeur van Veilinghuis Onder de Boompjes, te Leiden.

Het Internationaal Fotofestival Leiden is de organisator van de veiling en blij op deze wijze bij te kunnen dragen aan de doelstellingen van het WAKF LUMC.

Bio Teun Voeten
Beschrijving afdrukken foto’s voor veiling Teun Voeten