11 okt – 8 nov 2014 ‘New Photographers’

 

Internationaal Fotofestival Leiden 2014

‘New Photographers’

11 oktober t/m 8 november 2014

 

Homepagefoto IPFL2014Van 11 oktober t/m 8 november 2014 vindt het tweede Internationale Fotofestival Leiden plaats, met als thema: ‘New Photographers’. Het Fotofestival wil een jaarlijks podium bieden aan nieuw fototalent. Een dergelijk festival is uniek in Nederland en België. Fotografen die niet langer dan 5 jaar geleden zijn afgestudeerd aan een fotoacademie of fotovakschool kunnen maximaal 4 foto’s inleveren. Een onafhankelijke internationale vakjury beoordeelt de inzendingen en selecteert 20 fotografen voor de openluchttentoonstelling.

Inschrijven

De inschrijving stond open tot 22 augustus 2014.
Hier vind je nog onze wedstrijdvoorwaarden (pdf).

Openluchttentoonstelling

Er worden 20 fotografen geselecteerd, van wie het werk op groot formaat tentoongesteld zal worden op de drie mooiste locaties in de Leidse binnenstad: het Stadhuisplein, de Hooglandse Kerkgracht en de Nieuwstraat. Op deze druk bezochte locaties vormt de openluchttentoonstelling een echte blikvanger.

Hoofdprijs

Uit de 20 geselecteerde fotografen zal door de jury één winnaar worden gekozen die een geldprijs van € 1.000,- ontvangt. De winnaar wordt bij de opening van het festival op 11 oktober 2014 bekend gemaakt.

Solo-exposities in winkels, galeries en restaurants

De 20 fotografen krijgen tevens ieder een kleine solo-tentoonstelling (10 foto’s) in een winkel, galerie of restaurant in de Leidse binnenstad. Samen vormen deze locaties de fotoroute Shop the Photo.

Urban Screen

Daarnaast wordt het werk van de geselecteerde fotografen getoond op een Urban Screen (15×4 m) op het Leidse Stadhuisplein. Dit is ook verbonden met schermen in diverse andere steden, waardoor je een flink bereik krijgt. Je werk wordt bovendien vertoond op Photoville New York (18-28 sept 2014)!

Expositiegids

Naar aanleiding van het Internationaal Fotofestival Leiden verschijnt een expositiegids met de tentoongestelde werken.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je uiteraard contact met ons opnemen.

 

Gesponsord door

logo