Expositie Photoville op het Pieterskerkplein

PrintOp het Leidse Pieterskerkplein vindt in het kader van het IPFL de eerste satelliettentoonstelling van Photoville, (Brooklyn, New York) plaats. Speciaal voor dit doel zijn 20 ‘emerging’ Amerikaanse fotografen geselecteerd. De tentoonstelling vindt geheel in Photoville-stijl plaats in zeecontainers.

Het Pieterskerkplein is bijna heilige grond voor Amerikanen. Rondom de Pieterskerk woonden begin 17de eeuw veel leden van de godsdienstige groep de ‘Pilgrim Fathers’. In 1620 besloot een groep de oversteek te wagen en vertrok vanuit Leiden naar Amerika. Daar speelden ze een belangrijke rol in de begintijd van de kolonisatie van Noord-Amerika. Veel van de pelgrims die achterbleven zijn in de Pieterskerk begraven.

De tentoonstelling is op 11 oktober 2014 geopend door Zijne Excellentie de heer Broas, Ambassadeur van de Verenigde Staten (zie het filmpje hieronder).
Van 18-28 september waren de 20 ‘Leidse’ fotografen al te zien op het New Yorkse festival.