Photobus komt naar IPFL

De Photobus komt naar het Internationaal Fotofestival Leiden. Op 11 oktober staat hij op het Pieterskerkplein en op 12 oktober op het Stadhuisplein. De expositie toont analoog fotowerk uit verschillende disciplines waaronder illustratief, documentair en autonoom.

PhotobusDe Photobus is een initiatief van Brechje Tromp en Winny Pepping. Het is een toegankelijk platform dat aandacht vraagt voor jong talent en hun werk. De Photobus bestaat uit een fysieke bus die als een soort mobiele galerie fungeert en uit een online galerie. Zowel in de bus als online is werk van jong talent te zien en te koop. Ook zijn er boeken, zines, posters en kaarten te koop.

De mobiele galerie tourt langs Europese fotofestivals, muziekfestivals en kunstmarkten zoals UNSEEN, Fotofestival Naarden, Into the Great Wide Open en Kopenhagen Fotofestival om het werk van jonge fotografen (waaronder dat van Brechje en Winny) onder de aandacht te brengen. In de toekomst hopen Brechje en Winny Photobus te kunnen uitbreiden met een vaste plek voor exposities. Daarnaast zijn ze bezig met het opzetten van een begeleidingstraject voor jong talent na hun afstuderen.

Brechje en Winny hebben elkaar leren kennen op de Fotoacademie in Amsterdam. Na hun afstuderen in januari 2013 merkten ze allebei dat het niet zo makkelijk is je weg te vinden in de wereld van de fotografie. Niet alleen omdat het moeilijk is je voet tussen de deur te krijgen, maar ook omdat ze een beetje eigenwijs zijn.