Nieuwe bekende namen in Comité van Aanbeveling

Comite uitbreiding kleinAlexander Pechtold, Koen Hauser, Erik Kessels en Jimmy Nelson hebben hun naam aan het Festival verbonden.

  • Koen Hauser is sinds half april de Fotograaf des Vaderlands. Hij volgt Ilvy Njiokiktjien op en is het komende jaar het gezicht van de Nederlandse fotografie. Hauser studeerde sociale psychologie aan de Universiteit Leiden waarna hij naar de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam ging voor de studie fotografie. De Fotograaf des Vaderlands werkt als beeldend kunstenaar, maar doet ook opdrachten voor tijdschriften zoals LINDA magazine en Volkskrant magazine.
  • Ook Alexander Pechtold ging naar de Universiteit Leiden. Daar studeerde hij kunstgeschiedenis en archeologie. In 1994 werd hij lid van de gemeenteraad en drie jaar later was hij wethouder in Leiden. In zijn tijd als wethouder was hij onder meer verantwoordelijk voor Milieu, Onderwijs en Verkeer en Sport en Cultuur.
  • Erik Kessels is creatief directeur van het Amsterdamse communicatiebureau KesselsKramer. Hij verzamelt fotografie, publiceerde verschillende fotoboeken en stelde als curator foto tentoonstellingen samen. Ook is hij regelmatig jurylid bij deze prijsuitreikingen In 2013 was hij jurylid van het fotofestival Photoville in New York. Kessels heeft vele publicaties in tijdschriften en kranten op zijn naam staan.
  • Jimmy Nelson is een Engelse fotograaf die de afgelopen 45 jaar over de hele wereld is gereisd om 35 afgelegen stammen vast te leggen.
Hauser, Pechtold, Kessels en Nelson vormen samen met een aantal andere leden het Comité van Aanbeveling van het Internationaal Fotofestival Leiden.