IPFL werkt samen met Kinderrechtenweek Leiden

Kinderrechten logoHet Educatieproject van het IPFL zoekt dit jaar aansluiting bij de Kinderrechtenweek (17 tot 24 november 2014), een project van de Gemeente Leiden in samenwerking met UNICEF Nederland en de Universiteit Leiden. Aanleiding is het 25-jarig bestaan van het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind.

Op vijf middelbare scholen wordt een workshop aangeboden met als thema: ‘Kunst en Vrijheid van Meningsuiting’. De leerlingen zullen tijdens deze workshop leren hoe kunst kan worden ingezet als middel om het recht op vrijheid van meningsuiting duidelijk te maken, te ondervragen of te bekritiseren. Daarnaast zullen ze een slideshow maken die gedurende vier weekeinden op het Urban Screen van het Fotofestival en tijdens de Kinderrechtenweek (17 tot 24 november 2014) in het Kinderrechtenhuis in het voormalige Heilige Geest Weeshuis aan de Hooglandse Kerkgracht in Leiden zal worden vertoond.
De coördinator van het IPFL Educatieproject is Sean van der Steen.

Kinderrechtenweek 
http://www.facebook.com/kinderrechtenweek
http://www.twitter.com/IVRK25, hashtag #ivrk25

Kinderrechten